donderdag 11 februari 2010

Mode-ontwerper McQueen is dood

De Britse modeontwerper Alexander McQueen (40) heeft zelfmoord gepleegd. Dat melden Britse media. " Het is een tragisch verlies. We geven nu geen commentaar uit respect voor de familie McQueen", aldus een woordvoerder van het kantoor van McQueen.

De ontwerper zou zichzelf hebben opgehangen. Mogelijk is hij in een depressie geraakt nadat zijn moeder vorige week was overleden. Ook zeggen Britse media dat hij nooit over de dood van zijn vriendin, de Britse moderedactrice en stylist Isabella Blow, heen is gekomen.

Blow ontdekte hem ooit als jonge ontwerper. Ze maakte drie jaar geleden een einde aan haar leven door een hoeveelheid onkruidbestrijdingsmiddelen in te nemen, nadat er kanker bij haar was vastgesteld

De ontwerper McQueen maakte nooit een geheim van zijn homoseksualiteit en noemde zichzelf ooit 'het roze schaap van de familie'. Hij startte in 1994 zijn eigen label en werd beroemd door zich veelvuldig te profileren in de tabloids. Tussen 1996 en 2003 werd McQueen vier keer uitgeroepen tot Britse ontwerper van het jaar.