vrijdag 29 januari 2010

Dalesprijs voor drie oud-studentes


Drie oud-studentes van de opleiding Culturele en Maatschappelijke Vorming van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen krijgen de Burgemeester Dalesprijs 2009. De drie, Anne van den Boogaard, Evelien Muijs en Tanja van Ommen, krijgen de prijs vrijdagavond uitgereikt tijdens de dertiende Burgemeester Dales Lezing in Nijmegen.

Ze ontvangen de prijs voor de door hen ontwikkelde voorlichtingsmethode over homo- en biseksualiteit voor groep 7 en 8 van het basisonderwijs.

De prijs wordt jaarlijks uitgereikt door het COC Nijmegen aan initiatieven of organisaties die op praktische wijze gestalte geven aan artikel 1 van de Nederlandse Grondwet. Daarin staat dat iedereen in Nederland in gelijke gevallen gelijk moet worden behandeld en dat discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras of geslacht is verboden.

De lezing wordt dit jaar uitgesproken door Fatima Elatik, voorzitter van het Amsterdamse stadsdeel Zeeburg. De lezing en de prijs zijn in het leven geroepen door het COC Nijmegen en de Stichting Burgemeester Dales Lezing.

De organisatie ontleent haar naam aan de homoseksuele Ien Dales. Voor zij in 1989 minister van Binnenlandse Zaken werd, was Dales burgemeester van Nijmegen. Zij overleed in 1994.