dinsdag 21 juli 2009

Dolly Dot Ria Brieffies overleden


Dolly Dot Ria Brieffies is maandagavond op 52-jarige leeftijd in haar woonplaats Westerland (Noord-Holland) overleden. Eind 2008 werd bekend dat Brieffies ongeneeslijk ziek was. De zangeres leed aan longkanker.

De Dolly Dots (Ria Brieffies, Ang‚la Kramers, Patty Zomer, Angela Groothuizen, Anita Heilker en Esther Oosterbeek) beleefden hun hoogtepunt als meidengroep in de jaren tachtig. Hun grootste hit was Love Me Just a Little Bit More. De Dots maakten in 2007 een comeback. In mei dat jaar stonden de dames drie dagen in een bomvol Ahoy. In 2008 trokken de Dots langs verscheidene concertzalen met hun Goodbye For Now Tour.

Ria Brieffies was het oudste lid van de meidengroep. Toen de Dolly Dots in 1988 uit elkaar gingen, ging de zangeres solo verder. Ze nam een duet op met Glenn Madeiros en trad later op met haar eigen jazzband, het Ria Brieffies Kwintet.

“We zijn diep geraakt door het overlijden van Ria. Ze was niet alleen een mede-Dolly Dot, maar vooral een geweldige, mooie vriendin. We zijn blij met de tijd die ze nog heeft gehad sinds de diagnose, maar we zullen haar verschrikkelijk missen. We troosten ons met de gedachte dat Ria zoveel moois gedaan heeft en voor zoveel mensen iets speciaals betekende. Dat was goed te zien aan de ontelbare reacties op de weblog die zij op haar website bijhield. We willen haar familie en vrienden heel veel sterkte toewensen”, aldus de overgebleven Dots.